Driekoningen vandaag, een maandag en de eerste schooldag van het nieuwe jaar. Alles valt terug in zijn plooi.

Vandaag wil ik niet de zoveelste in de rij zijn die haar hele voorbije jaar in een lijstje zet.

Wat ik vorig jaar heb beleefd, is niet in lijstje samen te vatten.

Ik ben letterlijk gevallen en weer opgestaan.

Ik wil jou gewoon een welgemeende dankjewel zeggen.

Dankzij jou heb ik in 2019 elke dag de inspiratie gevonden om weer een mooie dag te beleven.

Jij hebt me elke dag stilzwijgend aangemoedigd om telkens opnieuw mijn ding te doen.

Je hebt me gestimuleerd om opleidingen te volgen om nog beter te worden in wat ik doe.

Jij bent een diamant. En zo veel meer.

Juist daarom is mijn volgende vraag een beetje lastig.

Ben je blij dat je terug mag ademen?

De feestdagen zijn voorbij, de pakjes uitgepakt. De laatste borden staan terug in de kast, de kinderen zitten alweer in de klas. En jij? Ben jij ‘uitgeput’ opnieuw aan het werk?

Tot enkele jaren geleden voelde ik me na de kerstvakantie ook volledig uitgeput. Wat was ik elke keer blij dat alle sociale decemberverplichtingen achter de rug waren.

Van alle vakantieplannen die ik van tevoren had gemaakt, kwam meestal niet veel terecht. Ik kon er geen energie meer voor opbrengen. Daar baalde ik natuurlijk enorm van, wat mijn energielevel ook niet ten goede kwam!   

Is dat herkenbaar voor je?

Als jij nu eens wist hoe je de kracht van je ademhaling kan inschakelen om je dagelijkse stress aan te kunnen?

Wel…

Tot vorig jaar kon je bij mij enkel terecht voor therapeutische (energetische) lichaamsbehandelingen om emotionele blokkades los te maken en ontspanning te bevorderen. Massage stond altijd centraal in mijn praktijk.

Door de jaren heen realiseerde ik me steeds meer dat er geen verandering kan ontstaan in ons lichaam als we niet verder kijken dan onze neus lang is. Ons lichaam slaat informatie op over wat we meemaken, denken en voelen.

Daarvoor ging ik verder op zoek.

Elke gedachte is gekoppeld aan een emotie en ons denken is onlosmakelijk verbonden met ons lichaam. Als wij ons denken niet veranderen, beweegt er in ons lichaam ook niets.

Om terug beweging te krijgen in ons lichaam gaan we aan de slag met onze ademhaling.

In plaats van onze adem in te houden, laten we lucht en ruimte toe in ons lichaam.

In plaats van te verstijven, komen we weer in beweging.

In plaats van ons niet meer te laten horen, creëren we weer een stem.

Als je leert door moeilijke momenten heen te ademen met een open en verbonden ademhaling, zullen deze emoties ook niet meer blokkeren in je lichaam. Ze zullen de kwaliteit van je leven niet langer beïnvloeden.

Samen gaan we ook op ontdekking naar jezelf en ontmaskeren we jouw karakterstructuren.

Met de karakterstructuren of maskers (zoals ik ze liever noem) gaan we op zoek naar wat vastzit. Je masker is een gedrag dat je leven als kind heeft beïnvloed en dat je nu als volwassene als overlevingsmechanisme gebruikt.

Samen onderzoeken we hoe jouw eerste levensjaren je gedrag als volwassene nu beïnvloeden. We gaan op ontdekkingstocht in je levensstroom en zoeken waar de dam is ontstaan. We breken de dam af en laten jouw leven weer stromen.

Zorg dat er in JOU dingen veranderen. Pas dan zal je leven echt veranderen.

Ben jij bereid om deze verandering te realiseren?

Blijf dan zeker ook in 2020 een fan.

Volg me op Facebook, lees mijn nieuwsbrieven en neem deel aan een workshop.

Van 2019 onthoud ik de woorden van Martin Buber:

‘Ik heb het recht niet om iemand anders te willen veranderen als ik zelf niet bereid ben om te veranderen.’

En ja hoor, ik ben veranderd.

Warme knuffel,

Anneke Jouw Mooi in Balanscoach